Catalunya Aiguablava des del Parador / Aiguablava desde el Parador

Published on setembre 21st, 2011 | by companysdeviatge

4

Cales de somni entre Begur i Tamariu (El Baix Empordà III)

Illes Medes des de Begur / Islas Medes desde Begur

Sens dubte, Begur és un dels millors paisatges de Catalunya, i no perquè els catalans el votessin en un programa de TV3. Realment hi trobem cales d’aigua cristal·lina, amb reserves marines protegides, amagades entre penya-segats de roques i pins, que són un tresor molt preuat. I nosaltres ens sentim molt afortunats de tenir-lo tan a prop i gaudir-ne tot l’any.

Un bon punt per ubicar-te i contemplar tota la costa és el Castell de Begur, una ascensió curta i fàcil pels petits i entranyables carrers del poble.

Després de les fotos de rigor, especialment de les Illes Medes, és hora de triar platja. Fornells, Aigua Xelida i Aiguablava cap a una banda, Sa Tuna, Aiguafreda i Sa Riera cap a l’altra. Les carreteres que hi porten són espectaculars, rere cada corva t’espera una vista brutal i de tant en tant hi ha miradors per contemplar el paisatge amb més calma.

Aiguablava des del Parador / Aiguablava desde el ParadorLa mítica Aiguablava és la nostra preferida, això sí, per gaudir-ne, lleva’t ben d’hora o vés-hi fora de temporada. Qui no hi falta mai és el venedor de cocos de tota la vida, amb la seva típica canterella, que esperem que algun cop sigui el hit de l’estiu. Si t’agrada fer snorkel i pots arribar nedant o amb caiac a l’Illa Blanca, just al davant, no t’ho pensis més, el fons marí és guapíssim!

Camí de ronda cap a Sa Riera / Camino de ronda hacia Sa RieraSi estàs disposat a caminar i no t’espanta la calor, hi ha camins de ronda que uneixen totes aquestes cales, amb trams que voregen la costa amb empedrats i escales, i trams de senders pel bosc o que travessen urbanitzacions ben exclusives. A l’oficina de turisme de Begur pots aconseguir plànols dels diferents recorreguts, però nosaltres te n’avancem un:

– Camí de ronda d’Aiguafreda a Sa Riera, passant pel Mirador de la Creu i la Reserva Marina de Ses Negres. Aquest recorregut forma part d’un circuit més llarg que comença i acaba a Begur. Des del Mirador de la Creu, on s’arriba pels carrers  asfaltats d’una urbanització, hi ha molt bones vistes d’ocell del Castell de Montgrí, les Illes Medes i tota la platja de Pals. La Reserva Marina de Ses Negres ens ofereix una visió més a tocar de mar dels mateixos punts, tot recorrent els penya-segats i, a més, ens acosta a Sa Riera i a la tants cops fotografiada Illa Roja.

TamariuI encara ens falta Tamariu! De totes les platges, aquesta és la més “gran” i a tocar del poble, fins i tot hi ha una Biblioplatja en temporada alta. La caleta que es forma al costat dret és ideal per passar-hi el dia. Si et ve de gust fer una excursió o allunyar-te cap a roques i cales més tranquil·les, enfila el camí de ronda en direcció cap a Llafranc. És un camí a estones costerut i que passa entre roques, però amb unes vistes impagables.

Val la pena arribar fins a Cala Pedrosa on, com el seu nom indica, en lloc de sorra hi ha uns còdols enormes. És ideal per nedar i capbussar-te amb les ulleres, però incòmoda si el que t’agrada es estirar-te a la tovallola i torrar-te al sol. També hi ha un xiringuito familiar on refrescar-te i fer un mos.

Un llit, un mos, un bar…

Restaurant Can Tonet: Ben a prop de la platja de Tamariu hi trobaràs aquest restaurant senzill i agradable, amb un menú variat i a bon preu. S’hi menja molt bé i si ho vols comprovar només cal que tastis la paella.

Gelateria L’enxaneta: Al centre de Begur de camí al castell n’hi ha una, com la de Calella de Palafrugell.

Tags: , ,


About the Author

companysdeviatge

Bloc de viatges de Susanna Rodríguez Rafí (periodista de viatges) i Jordi Bosch Díez (traductor i guionista). Blog de viajes de Susanna Rodríguez Rafí (periodista de viajes) y Jordi Bosch Díez (traductor y guionista).4 Responses to Cales de somni entre Begur i Tamariu (El Baix Empordà III)

  1. Paqui says:

    Doncs jo no la conec gaire, i ja preparo un cap de setmana a Tamariu!
    M’encanta…

    • Precisament ara és molt bona època per anar-hi, Paqui. Estarà molt més tranquil i menys massificat que durant l’estiu. I esperem que quan hi vagis ens en donis la teva opinió.

  2. Rosa Maria says:

    Mira que ho hem vist vegades, pero explicat així sembla que sigui més maco encara. Ens agrada molt el vostre blog, continueu així, nosaltres seguirem pasant-ho bé llegint-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies